Ηράκλειο: Διαφημίζεται ως γιατρός, χωρίς να είναι, και παραλίγο να στείλει γυναίκα στον άλλο κόσμο!

Μας γράφει πολίτης για τη δράση κάποιων τσαρλατάνων στο Ηράκλειο, που εμφανίζονται σαν “γιατροί”. Τα στοιχεία των “πρωταγωνιστών στη διάθεσή του Candiadoc.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ..
Είναι προφανές ότι ο ποδίατρος ή ποδολόγος αποτελεί παραϊατρικό επάγγελμα και όχι ιατρική ειδικότητα, παρά το γεγονός ότι κάποιες διαφημίσεις τέτοιων επαγγελματιών αφήνουν υπαινιγμούς ότι πρόκειται για γιατρούς.
Σ ‘έναν τέτοιο επαγγελματία απευθύνθηκε την περασμένη εβδομάδα η 75χρονη Δ.Τ. από το Ηράκλειο, με σκοπό να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των κάλων που είχε στα πόδια της.

Επισκέφτηκε λοιπόν το γραφείο του, (το οποίο μάλλον θεώρησε ιατρείο), όπου της έγινε επέμβαση!
Πολύ σύντομα όμως άρχισε να έχει ενοχλήματα, μεταξύ των οποίων έντονο οίδημα στο ένα της πόδι.
Απευθύνθηκε λοιπόν ξανά στον φερόμενο ως θεραπευτή, ο οποίος την “καθησύχασε”, λέγοντάς της “Δεν είναι τίποτα, θα περάσει”..
Επειδή όμως το οίδημα χειροτέρευε, η κυρία συμβουλεύτηκε γενικό ιατρό, ο οποίος της συνέστησε τηλεφωνικά να μεταβεί αμέσως στο νοσοκομείο, όπως και έγινε τελικά.
Κατόπιν εξέτασής της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, διαγνώστηκε σοβαρή μόλυνση, έγινε εισαγωγή και προγραμματίστηκε χειρουργείο για την παραμονή της Πρωτοxρονιάς.
Αλήθεια, με ποιο δικαίωμα ο συγκεκριμένος κύριος προέβη σε επεμβατική πράξη χωρίς να είναι γιατρός;
Επιπλέον, γιατί Πολιτεία επιτρέπει την παραπλανητική διαφήμιση, η οποία μπορεί να ξεγελάσει αρκετούς ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τα αυτονόητα;

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ηράκλειο: Διαφημίζεται ως γιατρός, χωρίς να είναι, και παραλίγο να στείλει γυναίκα στον άλλο κόσμο!”

  1. Δήμος Σθένης

    Εδώ ο Γεωργιάδης, ο Πλεύρης και κάποιοι άχρηστοι ακόμα διαφημίζονται ως υπουργοί ο ένας ανάπτυξης(!!!) κι ο άλλος υγείας(!!!) και άλλοι ό,τι τύχει, κι ένας απατεώνας που αυτοαποκαλείται γιατρός θα την πληρώσει μόνο; Είναι αυτό δίκαιο;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί